@@11@@
  Гомеопатия
Одесские крупинки или globuli по-одесски.

P_TEXT1

~~~ 02.IV.24 - МЕЖРЕГИОНАЛЬНОЕ ЕЖЕМЕСЯЧНОЕ ЗАСЕДАНИЕ НМГООО (ОДЕССА, УКРАИНА) ~~~ 10-16.IV.24 - ВСЕМИРНЫЙ ДЕНЬ ГОМЕОПАТИИ И WHAW - ВСЕМИРНАЯ НЕДЕЛЯ ОСОЗНАНИЯ ГОМЕОПАТИИ (В 45 СТРАНАХ) ~~~ 19-21.IV.24 - ЕЖЕГОДНАЯ JAHC - 2024 (РЕСТОН, США) ~~~ 25-28.IV.24 - ВЕСЕННИЕ РАБОЧИЕ ВСТРЕЧИ ЕСН (БЕРГАМО, ИТАЛИЯ) ~~~ 09-11.V.24 - 172-Й КОНГРЕСС ГОМЕОПАТОВ С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ЛИНДАУ, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 24-25.V.24 - 63-Й КОНГРЕСС ГОМЕОПАТОВ FNSMHF С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ЛИЛЛЬ, ФРАНЦИЯ) ~~~ 07-08.VI.24 - XI МЕЖДУНАРОДНЫЙ КОНГРЕСС CEDH (БРЮССЕЛЬ, БЕЛЬГИЯ) ~~~ 05-06.VIII.24 - МЕЖДУНАРОДНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ ICHH (АМСТЕРДАМ, НИДЕРЛАНДЫ) ~~~ 20-22.IX.24 - СОВМЕСТНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ ГОМЕОПАТОВ, С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ТЕМПЕ, США) ~~~ 30.IX-04.Х.24 - КОНГРЕСС MMPP-2024 (БАД-ШТАФФЕЛЬШТАЙН, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 02-05.Х.24 - 77-Й КОНГРЕСС LMHI (СЕВИЛЬЯ, ИСПАНИЯ) ~~~ 21-23.XI.24 - ICE-2024 (КЕТЕН, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 21-24.XI.24 - 100-Й КОНГРЕСС ФАКУЛЬТЕТА ГОМЕОПАТИИ СОЕДИНЕННОГО КОРОЛЕВСТВА (ЭДИНБУРГ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯАНИЯ) ~~~

Поиск:
Гомеопатия - это... Карта сайта Написать письмо врачам Написать письмо в аптеку Правила записи на консультации врачей
Публикации по гомеопатии Периодические профессиональные издания
Международные новости Семинары, конференции, форумы Одесские Гомеопатические Конгрессы
И снова о фаршированной рыбе Объявления для гомеопатов События, даты, поздравления и комментарии Книги и журналы для гомеопатов Новые издания по гомеопатии
Одесское гомеопатическое общество Анкеты консультантов и лекторов Общества
Одесская гомеопатическая аптека История аптеки Номенклатура динамизированных средств Монокомпонентные средства Многокомпонентные динамизированные средства Изготовление гомеопатических лекарств
История гомеопатии в регионе Materia medica Гомеопатия для чайников Вопрос - ответ Дружественные сайты
ДО ПИТАННЯ ПРО ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ГОМЕОПАТІЇ

Н. К. СИМЕОНОВА
Україна, м. Київ

То the Problem of Theoretical Bases of Homeopathy.
N.K. Simeonova, Ukraine

Each kind of therapy has Us advantages and disadvantages. «A weak point» of homeopathy is lack of scientific explanation, exploitation of notions which can't be accepted by academic medicine. The report considers the main principles and laws of the homeopathic method. It is pointed out that keeping homeopathy within the limits of the existing scientific paradigm has no future and the leadership of molecular biology paradigm comes to an end.

Ідеальної лікарської терапії не існує, і кожний засіб лікування утримує свої гідності та недоліки. Це відноситься і до гомеопатії.
її «кволим місцем» є відсутність наукового обгрунтування, експлуатація понять, що не можуть бути сприйняти академічним науковим товариством. Медична наука не ділиться на гомеопатичну та негомеопатичну.
Візьмемо укорінене визначення гомеопатії: «Гомеопатія — це лікарська терапевтична система, що основана на законі подібності та використовуванні малих доз лікарських речовин».
Отже, закон подібності, який вважається наріжним камінням гомеопатії. Можливо, що в минулому, самий Ганеман, та його послідовники, могли ті феномени, що спостерігали, назвати законом, але, насправді, такі визначення, як «принцип» і, здебільшого, «эакои», є занадто вагомими. Такого закону в науковій медицині немає. Подібним для пациента можна вважати ліки, що підходять для нього, як ключ подібний замку, туфлі — ногам, капелюх — голові. А якщо мати на увазі той зміст, що вкладається до цього словосполучення («закон подібності») в традиційній гомеопатії, то серед науковців це називається біологічною чинністю із протилежними знаками, в залежності від умов (дози ліків, чутливості організму, вихідного функціонального статусу та інших). Змінюючи умови, можна одержати бажаний знак біологічного ефекту. Нажаль, армія лікарів та учених ще не розлучилися з помилками, що кофеїн тільки підвищує збудливість нервової системи, інсулін переважно знижує рівень цукру крові, й тому подібних, і експлуатують лише частину можливостей кожного з ліків. Будь-яка фізіологічна функція носить коливальний і фазовий характер, який зберігається і стає ще більш значущим під впливом хвороби або чинності ліків.
Що стосується міркуваннь Ганемана про те, що утворення у хворого за допомогою гомеопатичних ліків аналогічної малої хвороби, що переборює велику (звідси терміни «гомеопатія» і «гомеопат»), то можна, зрозуміло, теоретизирувати на цю тему, але не стоїть, а стоїть вибачити ці міркування Ганеману, як ми вибачили великому Гіппократу уявлення про жовту і чорну жовч — основи темпераменту і конституції.
Слово «патогенез» сьогодні тривко зайняте під іншим поняттям, а то, що так називається у гомеопатії, є своєрідною формою формулювання показань до призначення препарату. Визначення «гомеопатія», «гомеопат», «модальності» мені здаються архаїчними, і використовуються тільки за традицією.
Що ж стосується принципу «малих доз», то гомеопатичні ліки під це абсолютно кількісне поняття не підходять.
Індивідуалізація лікування теж не придається для піднесення аж до рангу принципу.
І, все ж таки, у гомеопатії є справжня, ще не з'ясована закономірність. Вона пов'язана із засобом приготування ліків, названим Ганеманом «динамізацією». Однак, і тут я дозволю собі виправити Ганемана: ці ліки відрізняються не підвищеною силою, а колосальним розширенням кордонів біологічної чинності, що цілком не вкладається до сучасних медичних знаннь.
Не знайшовши більш підхожого терміну, ніж «голограма», я дозволила собі ввести його до літератури з гомеопатії, як термін, що визначає трансформацію матерії лікарської речовини в іншу форму протягом процесу приготування гомеопатичного препарату. Наукових уявлянь про це, справді, немає, але існує аналогія з езотерічними поняттями про «тонке тіло», «астросо-му», та ідеями старик алхіміків («архєй ліків»). Щодо мінеральних гомеопатичних ліків я використала термін «астрохімія», хоча більшість читачів моєї книги «Гомеопатія — астрохімія» його не порозуміли, й отожнюють з «астрологією».
У 1989 році я сформулювала так звану інформаційно-енергетичну голограмну теорію гомеопатії, що багато разів публікувалася в літературі. Можна було б запропонувати і нове визначення гомеопатії, але мені не хочеться порушувати традицію.
Яку практичну користь має теоретизирування на цю тему? Багато хто з відмінних лікарів-гомеопатів цілком обійдуться без цих уявлянь, хоча, з моєї точки зору, езотерічні ідеї можуть істотно вплинути на порозуміння гоеотерапевтичної тактики.
Для мене, як теоретика медицини, значно більше значення має те, що укладання гомеопатії у рамки існуючої наукової парадігми (молекулярної біології) безперспективно, і що лідирування такого роду парадігми в медицині закінчується.

ЛИТЕРАТУРА:
1. Ганеманн С. Чистая материя медика. — М.: ТОО ОЛЛО. — 1994. — в 2 т.
2. Гербер Р. Вибрационная медицина. — М.: КОР, 1997. — 320 с
3. Симеонова Н.К. ГомеонатияАстрохимия. — Издво Северн. Кавказ, 1993. — 204 с.
4. Симеонова Н.К. Гомеопатия в урологии. — К.: ФСЗ, 1995. — 206 с.
5. Симеонова Н.К. Философский камень гомеопатии. — К.: София, 1997. — 256 с.

Н.К. Симеонова, (Украина). К вопросу о теоретических основах гомеопатии.
В каждом из видов терапии есть свои достоинства и недостатки. «Слабым местом» гомеопатии является отсутствие научного объяснения, эксплуатация понятий, которые не могут быть приняты академической медициной. В работе рассмотрены основные принципы и законы гомеопатического метода. Подчеркнуто, что уложение гомеопатии в рамки существующей научной парадигмы бесперспективно, и что лидирование парадигмы молекулярной биологии в медицине заканчивается.
 

P_TEXT2



© 2003-2024



Рейтинг Mail.ru
Каталог@Mail.ru - каталог ресурсов интернет


Яндекс цитирования
Украина онлайн
УКРМЕД - Каталог Медичних Сайтiв в Українi Meddesk.ru - медицинская доска объявлений. Обмен ссылками.