@@11@@
  Гомеопатия
Одесские крупинки или globuli по-одесски.

P_TEXT1

~~~ 02.IV.24 - МЕЖРЕГИОНАЛЬНОЕ ЕЖЕМЕСЯЧНОЕ ЗАСЕДАНИЕ НМГООО (ОДЕССА, УКРАИНА) ~~~ 10-16.IV.24 - ВСЕМИРНЫЙ ДЕНЬ ГОМЕОПАТИИ И WHAW - ВСЕМИРНАЯ НЕДЕЛЯ ОСОЗНАНИЯ ГОМЕОПАТИИ (В 45 СТРАНАХ) ~~~ 19-21.IV.24 - ЕЖЕГОДНАЯ JAHC - 2024 (РЕСТОН, США) ~~~ 25-28.IV.24 - ВЕСЕННИЕ РАБОЧИЕ ВСТРЕЧИ ЕСН (БЕРГАМО, ИТАЛИЯ) ~~~ 09-11.V.24 - 172-Й КОНГРЕСС ГОМЕОПАТОВ С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ЛИНДАУ, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 24-25.V.24 - 63-Й КОНГРЕСС ГОМЕОПАТОВ FNSMHF С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ЛИЛЛЬ, ФРАНЦИЯ) ~~~ 07-08.VI.24 - XI МЕЖДУНАРОДНЫЙ КОНГРЕСС CEDH (БРЮССЕЛЬ, БЕЛЬГИЯ) ~~~ 05-06.VIII.24 - МЕЖДУНАРОДНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ ICHH (АМСТЕРДАМ, НИДЕРЛАНДЫ) ~~~ 20-22.IX.24 - СОВМЕСТНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ ГОМЕОПАТОВ, С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ТЕМПЕ, США) ~~~ 30.IX-04.Х.24 - КОНГРЕСС MMPP-2024 (БАД-ШТАФФЕЛЬШТАЙН, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 02-05.Х.24 - 77-Й КОНГРЕСС LMHI (СЕВИЛЬЯ, ИСПАНИЯ) ~~~ 21-23.XI.24 - ICE-2024 (КЕТЕН, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 21-24.XI.24 - 100-Й КОНГРЕСС ФАКУЛЬТЕТА ГОМЕОПАТИИ СОЕДИНЕННОГО КОРОЛЕВСТВА (ЭДИНБУРГ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯАНИЯ) ~~~

Поиск:
Гомеопатия - это... Карта сайта Написать письмо врачам Написать письмо в аптеку Правила записи на консультации врачей
Публикации по гомеопатии Периодические профессиональные издания
Международные новости Семинары, конференции, форумы Одесские Гомеопатические Конгрессы
И снова о фаршированной рыбе Объявления для гомеопатов События, даты, поздравления и комментарии Книги и журналы для гомеопатов Новые издания по гомеопатии
Одесское гомеопатическое общество Анкеты консультантов и лекторов Общества
Одесская гомеопатическая аптека История аптеки Номенклатура динамизированных средств Монокомпонентные средства Многокомпонентные динамизированные средства Изготовление гомеопатических лекарств
История гомеопатии в регионе Materia medica Гомеопатия для чайников Вопрос - ответ Дружественные сайты
КОМПЛЕКСНА ТЕРАПІЯ ХВОРИХ
НА ХРОНІЧНИЙ АЛКОГОЛІЗМ

В.В. СУШКО
Україна, м. Одеса
Complex Therapy of The Patients With Chronic Alcoholism
V.V. Sushko, Ukraine

The problem of alcoholism among population become more and more actual. Out despite definite demands of the society, the aspects of treatment of this pathology remain largely unrealized. The author made a study of efficacy of complex treatment of patient with chronic alcoholism using electroacupuncture by R. Voll and the homeopathic preparations (in two randomizes groups). The obtained data give evidence of more qualitative effect while treating these patients by untraditional approaches.

Проблеми алкоголізації населення не втрачають своєї актуатьності вже тривалий час. Незважаючи на значні зусилля державних структур та багатьох волонтерів, тільки на декількох напрямках вдалось досягнути певного успіху. Разом з тим, за останній час сталися певні зміни в динаміці захворювання, в факторах, що спричинюють хворобу та заважають формуванню стійкої та якісної ремісії.
Хронічний алкоголізм часто ускладнюється різними захворюваннями, особливе значення серед яких набувас остеохондроз шийного відділу хребта. Хронічний алкоголізм та остеохондроз хребта широко росповсюджені серед популяції. За останній час як алкоголізм, так і остеохондроз хребта значно «помолодшали». Початок формування залежності від алкоголю припадає вже на вік 18-19 років. Певною мірою це зумовлено переходом з наркотичних засобів на алкоголь. «Помолодіння» алкоголізму утворює замкнене коло медичних, соціальних, моральних проблем, затягуючих на свою орбіту все більшу кількість активної частини населення.
Пошкодження шийного відділу хребта значною мірою обумовлює нестабільний стан вегетативної нервової системи в результаті зміни ії тонусу, та в зв'язку з відносною гіпоксією мозку.
Використовування традиційних методів лікування здебільшого вже вичерпало свої можливості. Для розв'язування важких та різноманітних проблем алкоголізму потрібний нетрадиційний підхід, з урахуванням всіх допоміжних несприятливих чинників. За літературними даними, такими терапевтичними можливостями володіють електропунктура за Фоллем та гомеопатія [1,2,3].
Метою нашого дослідження було вивчення ефективності комплексної терапії хворих на хронічний алкоголізм з використанням Фолль — електропунктури та гомеопатичних засобів.
Під наглядом знаходились 36 чоловіків з хронічним алкоголізмом II стадії, віком від 25 до 35 років. Основним супутнім захворюванням у них був остеохондроз шийного відділу хребта. Тривалість хвороби складала 3-7 років. Тільки 6 чоловік з групи хворих раніше не отримували лікування. Терапевтична ремісія складала 5-7 місяців. У більшості хворих використовувались традиційні методи лікування та вторинної профілактики.
Хворі однієї з терапевтичних груп (11 осіб) одержували електропунктуру за Фоллем, яку впроваджували у вигляді двох 10-добових курсів лікування. Після першого курса електропунктури протягом 12 днів хворі не використовували ніяких терапевтичних засобів. Пацієнти з другої групи (18 чоловіків) одержували також Фолль — атектропунктуру, але терапевтичний комплекс був доповнений конституційним гомеопатичним препаратом, що призначали як під час лікування, так і протягом перерви поміж першим та другим курсами впливів.
Особи з контрольної групи (7 чоловіків) одержували традиційне медикаментозне та фізіотерапевтичне лікування.
Клінічна оцінка та аналіз динаміки основних симітомів та ознакосшіадів алкоголізму (та супутніх захворювань) показали, що редукція показників захворювання у хворих з другої терапевтичної групи (що одержувала комплексну терапію) наступала на 2-3 дні раніше у порівнянні з контролем, та на 1-2 доби раніше (порівняно з особами з першої терапевтичної групи).
Після другого курсу лікування 35 % хворих другої терапевтичної групи оцінювали свій стан як «дуже добре», 55 % — «добре», інші з досліджених — як «задовільно». Серед хворих першої терапевтичної групи оцінювали свій стан як «дуже добре» 9 %, «добре» — 36 %, інші з хворих — «задовільно». В контрольній групі близько ЗО % зазначили покращення стану (оцінка «добре»), решта з чоловіків задовільно оцінили свій стан.
Катамнестичне дослідження через 2 роки показало, що ремісія у хворих контрольної групи склала 4-8 місяців. У хворих першої терапевтичної групи на час обстеження знаходились в ремісії 3 чоловіки, тривалість ремісії склала 9-16 місяців. На час обстеження хворих з другої терапевтичної групи шестеро знаходились в якісній ремісії, що тривала 11-22 місяці.
Таким чином, проведене дослідження показало, що нетрадиційний підхід до лікування хронічного алкоголізму сприяє більш якісним його результатам. Урахування в комплексній терапії супутніх захворювані сприяє патогенетичній обгрунтованості обраних терапевтичних засобів. Результатами дослідження доведено, що використовування Фолль — електропункту-ри в комплексі з конституційними гомеопатичними препаратами забезпечує визначне та вірогідне підвищення рівня безпосередніх результатів лікування, а також спричинює стійку та якісну ремісію.

СПИСОК ПЕРШОДЖЕРЕЛ:
1. Бьюри Э. Руководство по гомеопатическому контролю алкоголизма и других нагубних пристрастий. — М.: Профиздат, 1995.
2. Вернер Ф. Основы электроакупунктуры. М.: Госкомстат, 1992.
3. Кент Дж.Т. Реперторий гомеопатических лекарств. — Новосибирск, 1995.
В.В. Сушко (Украина). Комплексная терапия больных хроническим алкоголизмом.
Проблемы алкоголизации населения с каждым днем приобретают все большую актуальность, но, несмотря на определенный социальный заказ, аспекты лечения указанной патологии в большинстве своем остаются нереализованными. Автором предпринято исследование по изучению эффективности комплексного лечения больных хроническим алкоголизмом с использованием электропунктуры по Фоллю и гомеопатических препаратов (в двух рандомизированных группах). Полученные результаты свидетельствуют о том, что нетрадиционный подход к лечению таких больных способствует более качественному эффекту.
 

P_TEXT2



© 2003-2024



Рейтинг Mail.ru
Каталог@Mail.ru - каталог ресурсов интернет


Яндекс цитирования
Украина онлайн
УКРМЕД - Каталог Медичних Сайтiв в Українi Meddesk.ru - медицинская доска объявлений. Обмен ссылками.