@@11@@
  Гомеопатия
Одесские крупинки или globuli по-одесски.

P_TEXT1

~~~ 02.IV.24 - МЕЖРЕГИОНАЛЬНОЕ ЕЖЕМЕСЯЧНОЕ ЗАСЕДАНИЕ НМГООО (ОДЕССА, УКРАИНА) ~~~ 10-16.IV.24 - ВСЕМИРНЫЙ ДЕНЬ ГОМЕОПАТИИ И WHAW - ВСЕМИРНАЯ НЕДЕЛЯ ОСОЗНАНИЯ ГОМЕОПАТИИ (В 45 СТРАНАХ) ~~~ 19-21.IV.24 - ЕЖЕГОДНАЯ JAHC - 2024 (РЕСТОН, США) ~~~ 25-28.IV.24 - ВЕСЕННИЕ РАБОЧИЕ ВСТРЕЧИ ЕСН (БЕРГАМО, ИТАЛИЯ) ~~~ 09-11.V.24 - 172-Й КОНГРЕСС ГОМЕОПАТОВ С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ЛИНДАУ, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 24-25.V.24 - 63-Й КОНГРЕСС ГОМЕОПАТОВ FNSMHF С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ЛИЛЛЬ, ФРАНЦИЯ) ~~~ 07-08.VI.24 - XI МЕЖДУНАРОДНЫЙ КОНГРЕСС CEDH (БРЮССЕЛЬ, БЕЛЬГИЯ) ~~~ 05-06.VIII.24 - МЕЖДУНАРОДНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ ICHH (АМСТЕРДАМ, НИДЕРЛАНДЫ) ~~~ 20-22.IX.24 - СОВМЕСТНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ ГОМЕОПАТОВ, С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ТЕМПЕ, США) ~~~ 30.IX-04.Х.24 - КОНГРЕСС MMPP-2024 (БАД-ШТАФФЕЛЬШТАЙН, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 02-05.Х.24 - 77-Й КОНГРЕСС LMHI (СЕВИЛЬЯ, ИСПАНИЯ) ~~~ 21-23.XI.24 - ICE-2024 (КЕТЕН, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 21-24.XI.24 - 100-Й КОНГРЕСС ФАКУЛЬТЕТА ГОМЕОПАТИИ СОЕДИНЕННОГО КОРОЛЕВСТВА (ЭДИНБУРГ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯАНИЯ) ~~~

Поиск:
Гомеопатия - это... Карта сайта Написать письмо врачам Написать письмо в аптеку Правила записи на консультации врачей
Публикации по гомеопатии Периодические профессиональные издания
Международные новости Семинары, конференции, форумы Одесские Гомеопатические Конгрессы
И снова о фаршированной рыбе Объявления для гомеопатов События, даты, поздравления и комментарии Книги и журналы для гомеопатов Новые издания по гомеопатии
Одесское гомеопатическое общество Анкеты консультантов и лекторов Общества
Одесская гомеопатическая аптека История аптеки Номенклатура динамизированных средств Монокомпонентные средства Многокомпонентные динамизированные средства Изготовление гомеопатических лекарств
История гомеопатии в регионе Materia medica Гомеопатия для чайников Вопрос - ответ Дружественные сайты
ГОМЕОПАТІЯ В РОДИННІЙ МЕДИЦИНІ МАЙБУТНЬОГО

Н. Б. КОВАЛЕНКО
Україна, м. Одеса

Homeopathy in the Future Family Medicine
N.B. Kovalenko, Ukraine

Breaches in children's upbringing lead to disorders in the chain iparentschild* causing a child's disease and diseases of parents if there is no correction. The example of this process is description of a case from practice and typological characteristics of the homeopathic remedies. One should always bear in mind that a child is the book which should be not only written but also read. Peculiarities and information orientation of the eastern and western traditions should be united as to the development of family and upbringing problems. It was noted in conclusions that a healthy man was not a man without problems but a man who was able to solve them adequately.

На рубіжі 20 сторіччя все частіше піднімається питання про необхідність родинної терапії, і чутні ностальгічні спомини про «універсального» родинного лікаря минулих років. Зростання технічних і фармацевтичних можливостей дозволяє сучасному лікарю інтенсивно поглиблюватися в спеціальну галузь, і реалізовувати в ній свою компетентність. Однак, часто це означає, що численні важливі чинники, що характеризують етіологію або прояви захворювання, а також важливі для видужання моменти, втрачаються. Недовіра до нетрадиційних засобів лікування, зокрема, до гомеопатії, ставить питання про можливість використання даного засобу в практиці родинного лікаря. Логіка дій традиційної терапії є простою: біль, наприклад, повинна бути «усуненою». Якщо причини болю не можуть бути знайдені, лікується просто симптом. Питання про те, яке значення має цей біль, на які проблеми організму вказує, що провіщає в майбутньому і які шанси відкриває, звичайно, залишається невідомим. Це відбувається так, мов симптом, ознака хвороби, «знаходиться в промені світла». Тільки симптом ми бачимо як фігуру, а його тло втрачається в темряві ночі. Ознака набуває при цьому надзвичайної чарівності, в той час як всі інше навколо неї залишається непомітним, як чорні мурашки на чорному камінні.
В такому освітленні, гомеопатичний підхід до хворого, який дозволяє розглядати його як єдине ціле, стає тим важнішим, чим більше спеціалізується медицина, з поступовою диференціацією лікування людини, таким чином, що майже втрачає з вигляду його самого.
Формування будь-якого здорового суспільства починається з турботи про здоров'я дітей. Як показує досвід, причину виникнення функціональних і психосоматичних захворювань в дитинстві часто слідує шукати в соціальному оточенні дитини, і розглядати як спроможність останнього, з урахуванням природженої схильності або конституції, реагувати на певні ситуації і конфлікти, «сигналізуючи» про них хворобою.
Так, потреба в захищеності і увазі, може виявлятися в різноманітних формах, наприклад, в енурезі («спроможність плакати нижньої половини тіла» — Pulsatilla, Silicea, Causticum), в відмові від їжі («спроможність обходитися малими засобами» — Natrium muriaticum, Phosphorus), в «загальмованності» («спроможність стримуватися, і «в собі» переживати сприйняте» — Calcarea, Graphites), в агресивності («спроможність реагувати спонтанно, емоційно, з нестриманістю» — Hyoscyamus niger, Hepar sulfuris, Acidum nitricum, Nux vomica), в упертості («спроможність сказати «немає» — Chamomilla, Сіла, Nux vomica), в клептоманії («спроможність знаходити будь-що раніше, ніж це встигнули втратити» — Carbo vegetabilis, Sulphur), в фобії («спроможність уникати гаданої загрозливої ситуації» — Argentum nitricum, Arsenicum album, Baryta carbonica), та інші.
Ми не повинні забувати, що дитина — це книга, яку потрібно не тільки «читати», але й «писати».
В процесі навчання людина потребує не тільки інформацію, але, також, і емоційний базис. Не випадково, що на Сході велику увагу приділяють прихільності і формуванню таких здібностей, як любов, довіра, терпимість та подібні. На Заході ж акцент роблять на таких якостях, як пунктуальність, охайність, ощадливість, обов'язковість, точність та інші. Але справді слушним, певно, є поєднання обох підходів в вихованні: «Хто пізнав себе і інших, той зрозуміє, що Схід і Захід нероздільні», — пише Гете.
Однак, займаючись вихованням дитини, багато які батьки часто не тільки не замислюються над змістом виховання, але і не ставлять кінцевої мети: «Навіщо, чому і для чого виховую я свою дитину? Для себе? Для нього? Для людства?!»
Безліч порушень в вихованні призводить до порушень в «партнерських» відношеннях «батьки-дитина», і, за відсутностю корекції, — до хвороби дитини, а інколи, і батьків.
У п'ятирічної дівчинки, батьки якої розвелися 2,5 роки назад, і яка жила зі своєю матір'ю (багато працюючою, так, що майже перестала приділяти їй час), почалося нічне нестримання сечі та фекалій. Реакція матері: «Коли я знову бачу її потворні штани, я готова її убити, останній раз — навіть побила». В даному випадку гомеопатична корекція і психотерапевтична допомога були надані не тільки дитині, але і її матері.
Комплексний підхід гомеопатії до людини, з урахуванням як природженої схильності, так і впливу на неї навколишнього середовища, дозволяє сьогодні не тільки відвертати пошкодження і гальмувати розвиток захворювання, але, в багатьох випадках, не припустити його кінцевої стадії.
В наших відношеннях з самим собою, партнером, близькими і, нарешті, в відношенні до нашої життєвої мети, ми всі зазнаємо труднощів, конфліктів і проблем. Здоровим же в кінцевому підсумку виявляється не той, у кого немає проблем, а той, хто здатний адекватно вирішувати їх. І, в боротьбі з фізичними і психічними травмами, інфекцією, в різноманітних типах взаємодії з соціально-біологічною середою, використання гомеопатії дозволяє змінювати нашу спроможність до реагування і, відповідно, ростити і виховувати здорову людину. А, як провіщає східна мудрість: «Якщо ти думаєш про один рік, посій зерно! Якщо ти думаєш про одне десятиріччя, зрости дерево! Якщо ти думаєш про сторіччя, виховай людину!».

ЛИТЕРАТУРА:
1. Келер Г. Гомеопатия. — М.: Медицина, 1989. — 592 с.
2. Томатне А. Девять месяцев в раю. — К., 1996. — 266 с
3. Фегель А. Гомеопатическая терапия детских болезней. — М.: Атлас, 1992. — 254 с.

Н.Б. Коваленко, (Украина). Гомеопатия в семейной медицине будущего.
Нарушения в воспитании детей приводят к поломкам в цепи «родители — ребенок», обусловливая болезнь ребенка, а, при отсутствии коррекции, и заболевания родителей. Примером тому служат описание случая из практики, а также типологические характеристики гомеопатических средств. Всегда следует помнить, что дитя — это книга, которую нужно не только «писать», но и «читать». Следует объединить особенности и информационную направленность традиций Востока и Запада в развитии семейных и воспитательных отношений. В выводах отмечено, что здоровым будет не тот человек, у которого нет проблем, а тот, кто способен адекватно разрешать их.
 

P_TEXT2



© 2003-2024



Рейтинг Mail.ru
Каталог@Mail.ru - каталог ресурсов интернет


Яндекс цитирования
Украина онлайн
УКРМЕД - Каталог Медичних Сайтiв в Українi Meddesk.ru - медицинская доска объявлений. Обмен ссылками.