@@11@@
  Гомеопатия
Одесские крупинки или globuli по-одесски.

P_TEXT1

~~~ 02.IV.24 - МЕЖРЕГИОНАЛЬНОЕ ЕЖЕМЕСЯЧНОЕ ЗАСЕДАНИЕ НМГООО (ОДЕССА, УКРАИНА) ~~~ 10-16.IV.24 - ВСЕМИРНЫЙ ДЕНЬ ГОМЕОПАТИИ И WHAW - ВСЕМИРНАЯ НЕДЕЛЯ ОСОЗНАНИЯ ГОМЕОПАТИИ (В 45 СТРАНАХ) ~~~ 19-21.IV.24 - ЕЖЕГОДНАЯ JAHC - 2024 (РЕСТОН, США) ~~~ 25-28.IV.24 - ВЕСЕННИЕ РАБОЧИЕ ВСТРЕЧИ ЕСН (БЕРГАМО, ИТАЛИЯ) ~~~ 09-11.V.24 - 172-Й КОНГРЕСС ГОМЕОПАТОВ С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ЛИНДАУ, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 24-25.V.24 - 63-Й КОНГРЕСС ГОМЕОПАТОВ FNSMHF С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ЛИЛЛЬ, ФРАНЦИЯ) ~~~ 07-08.VI.24 - XI МЕЖДУНАРОДНЫЙ КОНГРЕСС CEDH (БРЮССЕЛЬ, БЕЛЬГИЯ) ~~~ 05-06.VIII.24 - МЕЖДУНАРОДНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ ICHH (АМСТЕРДАМ, НИДЕРЛАНДЫ) ~~~ 20-22.IX.24 - СОВМЕСТНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ ГОМЕОПАТОВ, С МЕЖДУНАРОДНЫМ УЧАСТИЕМ (ТЕМПЕ, США) ~~~ 30.IX-04.Х.24 - КОНГРЕСС MMPP-2024 (БАД-ШТАФФЕЛЬШТАЙН, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 02-05.Х.24 - 77-Й КОНГРЕСС LMHI (СЕВИЛЬЯ, ИСПАНИЯ) ~~~ 21-23.XI.24 - ICE-2024 (КЕТЕН, ГЕРМАНИЯ) ~~~ 21-24.XI.24 - 100-Й КОНГРЕСС ФАКУЛЬТЕТА ГОМЕОПАТИИ СОЕДИНЕННОГО КОРОЛЕВСТВА (ЭДИНБУРГ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯАНИЯ) ~~~

Поиск:
Гомеопатия - это... Карта сайта Написать письмо врачам Написать письмо в аптеку Правила записи на консультации врачей
Публикации по гомеопатии Периодические профессиональные издания
Международные новости Семинары, конференции, форумы Одесские Гомеопатические Конгрессы
И снова о фаршированной рыбе Объявления для гомеопатов События, даты, поздравления и комментарии Книги и журналы для гомеопатов Новые издания по гомеопатии
Одесское гомеопатическое общество Анкеты консультантов и лекторов Общества
Одесская гомеопатическая аптека История аптеки Номенклатура динамизированных средств Монокомпонентные средства Многокомпонентные динамизированные средства Изготовление гомеопатических лекарств
История гомеопатии в регионе Materia medica Гомеопатия для чайников Вопрос - ответ Дружественные сайты
ГЕРОНТОЛОГІЯ І ГЕРІАТРІЯ: ЛІКУВАННЯ НЕІСНУЮЧОЇ
ХВОРОБИ АБО ВПЛИВ НА БІОСОЦІАЛЬНУ СУТТЄВІСТЬ?

О. П. ІВАНІВ
Україна, м. Одеса
Gerontology and Geriatry: Treatment of the Nonexisting Disease
or Influence of the Biosoeial Nature?
O.P. Ivaniv, Ukraine

The report considers the negative tendencies to negative growth of population in the countries of CIS in the 90s. It was noted that at present there is not any definition of aging essence as it is. For aging is not a disease or symptom. The author considers the possibility of the homeopathic control of progerontic processes with modulation of oscillatory contours of regulatory and information interactions. It was concluded that there was a necessity of wide discussion on the aging problem by physicians and specialists of different fields.

У відзнаку від США і Японії, державам пострадянського простору властивий в останні роки негативний приріст населення. Можна розглядати його як показник висловленого зниження рівня народжуваності, зумовлений економічними умовами і непевністю більшості членів суспільства в завтрішньому дні. Можливий і розгляд цього негативного явища з позицій суспільно-соціальних, соціально-медичних, загально-оздоровчих, діанетичних, антропософсь-ких, теософських, і багатьох інших. Одне залишається незмінним — раннє «постаріння» населення (із зростанням числа хронічних захворювань, що супроводжують цей процес; виникненням казуїстичних патологічних процесів в літньому і старечому віку), із збільшенням числа таких осіб. Але старість — не хвороба і не діагноз [5,10]. Маловідомі для нас поняття прогерії (різко прискореного старіння) і натогерії (народження вже «старої» дитини), вже описані у вітчизняній літературі. Однак, поряд ми зустрічаємо дані про темпи і причини, умови, форми і механізми старіння, еволюцію форм старіння; при цьому є відсутнім визначення змісту старіння. Не існує спеціального процесу — причини, що запускає старіння однозначно, односпрямовано і моносимптомно [3]. Виділення принципових типів старіння (внаслідок: недостатнього розкриття системи, недостатності самовідновлення структур, регуляторних впливів цілісного організму, недостатності чинності сил відбору) живої речовини, за нашою думкою, також необгрунтовано [4].
Найбільш зваженим підходом є розгляд старіння як універсального процесу постійного зниження рівня функціонування індивідуальної складної відкритої самовідновлюючоїся з часом системи, що порушує всі рівні її організації внаслідок первинно притаманних цілісній системі даного організму властивостей зменшення процесу самовідношіення її компонентів[6,7]. Таким чином, старіння — це втрата життєздатності, а, бути може, і тієї життєвої сили, про яку писали великі Парацельс, Ганеман [1] і Гете. Енергетична складова є основою протистояння збільшенню ентропії, що накопичується людиною в процесі життєдіяльності. Неможливо локалізувати даний процес на рівні матеріального субстрату, так як Закон структурних організації і розвитку регулює і нематеріальний простір. Так же неможливо зробити модний зараз напрямок багатопланової біостимуляції (косметологія і хірургія, алопатія і імункорекція, фітотерапія, фізіотерапія і психотренінг, запровадження ембріональних тканин, гідролізатів і ліофилізатів) гармонійним [8], без врахування медично-екологічних, інформаційних і вібраційних взаємодій [2], і, найголовніше, бажання всього суспільства жити довгим і повноцінним життям.
Частина мозку, де «збігаються» всі життєві функції — гіпоталямус, клітини ядер якого характеризуються високою швидкістю загибелі, що не може не відбиватися на кинетиці росту на всіх рівнях. В гіпоталямічній зоні відбувається інтеграція емоційно-поведінкових характеристик з нейроваскулярньїми, регуляція всіх видів вегетативних реакцій. Як мінімум дев'ять типів рецепторних взаємодій (в т. ч. дофамінергічна) змінюють тут спрямування процесів життєзабезпечення, з урахуванням інформації, що одержано зсередини і ззовні, а також, кларків хімічних речовин, необхідних для системного управління. Даний факт, однак, не повинен підтверджувати нейрогенну теорію старіння, так як зміни нервової системи і її елементів є логічним продовженням інформаційних дисфункцій. В цьому плані найбільш відомою є концепція фазотонної структурно-функціональної організації [9], що охоплює інтегративно фазичні, тонічні, соматичні і вегетативні складові. Нейродинамічний фазотон-ний дисбаланс — один з універсальних патогенетичних механізмів адаптаційно-інформаційної дезінтеграції при старінні, основа прогерічної патології.
Лише впливи малої інтенсивності дозволяють змінити стан організму з метою «введення» його в стан підвищеної опірності чинникам старіння (з направленою корекцією календарного, фізіологічного, патологічного і біологічного віку). Саме такими є гомеопатичні засоби. Сигнал малої сили перекладає систему на інший, якісно більш високий тип реагування, із зміною асоціативних і польових взаємодій, забезпечуючи потрібний градієнт між початковим і кінцевим (бажаним) станами. Зміни модуляції провідноі частоти (вагання, вібрації, інших), що виникають при такому впливі, забезпечують тривку взаємодію з основним патологічним процесом в організмі, що старіє, і створюють інше (позитивне) спрямування життєвої сили. Модуляція енергопотоку («нашаровування» вагань на існуючі вагальні контури) забезпечує стійкий біологічний енергоінформаційний ефект. Основне правило при такому впливі: ПРОВІДНИЙ КЕРУЮЧИЙ ВПЛИВ НЕ МОЖЕ БУТИ СКЛАДНИМ. Однак, існує ще правило: для досягнення стійкого і тривалого ефекту довголіття біоенерго-інформаційний вплив ПОВИНЕН ЗАБЕЗПЕЧУВАТИСЬ МАКСИМАЛЬНОЮ (в кожному конкретному випадку) ПОТЕНЦІЄЮ ГОМЕОПАТИЧНОГО ПРЕПАРАТУ, бо корекція інформації на вищому рівні (навіть одноразова) дозволить змінити (а не тимчасово врівноважити, як частіше трапляється при використанні низьких і середніх розведень) ієрархію каскадних патобіохімічних процесів. В такому випадку стане справді можливим процес витаукта (vita — життя, auctum — збільшувати).
Означеними положеннями потрібно керуватися при лікуванні осіб літнього і старечого віку, прогерічну ситуацію у яких значно посилюють негативні психосоматичні реакції, зниження тла настрою (аж до деякої приреченості), зміна взаємовідносин з родичами, співробітниками, і суспільством в цілому. Такі впливи зумовлюють збільшення тривалості співбесіди з пациєнтом, або одночасне лікування у психолога. Найкращим варіантом стала б, певно, спільна робота з психоаналитиком.
Для вивчення і контролю результатів лікування використовують електроенцефалографію, доплерографію, психологічні тести. В останні роки, з тією ж метою, у осіб з геріатрічною патологією і прогерійними розладами, автор запроваджує незалежне обстеження, що продемонструвало цікаві результати. Пацієнт, приходячи до офіса будьякої фірми (з діагностикою за Фоллем, Накатані, Ріодораку, Сарчуком, іншими методами), виконує «комп'ютерну діагностику» до і після курсу терапії. Співробітники фірми, зацікавлені в призначенні такій особі харчових додатків, тих або інших лікарських засобів, а, інколи, і комплексних гомеопатичних засобів, при первинному обстеженні «рекомендують» довгий, часом непогоджений список подібних речовин. Особа, що обстежено, обіцяючи пізніше купити «необхідні» ліки і додатки, приходить на контроль через три місяці (одержуючи в цей період гомеопатичне лікування). Звичайно, в таких фірмах, по результатах повторного обстеження рекомендують той же (або декілька розширений) список для продовження відновної терапії. Однак, у наших хворих, показники біологічного і фізіологічного віку після лікування, «не вкладаються» в рамки існуючих програм. Так, 38 з 67 осіб, були дані ради про припинення лікування, так як їхні показники відповідали комп'ютерній «нормі», ще 19 — рекомендовані тонизуючі чаї, іншим — по 1-2 вітамінних засоби (замість «традиційно рекомендованих» 7-10). Зрозуміло, висновки псевдофахівців можуть бути суперечними, але результати аналізу стану здоров'я, мнестичних і вегетативних функцій наших пацієнтів також мали високий ступінь вірогідності.
Визначимо, що проблеми старіння складні, неоднозначні, і вимагають додаткового вивчення і широкої дискусії фахівців різного профіля. Особливо цікавими є натогерії, енцефалопатії бінсвангеровського і альцгеймеровського типів, паркінсонізм і хвороба Пар-кинсона, ранній клімактерий, сенільні психічні розлади. Лише синтез зусиль лікарів загальної практики (педіатрів, терапевтів, неврологів, психіатрів, психологів, геріатрів, лікарів функціональної діагностики, гомеопатів), наукових і лабораторних робітників (генетиків, ембриологів, біохіміків, біофізиків), фахівців по інформаційним технологіям, дозволять в недалекому майбутньому дати укладення про суттєвість процесу старіння і шляхи зміни його спрямування.

СПИСОК ПЕРШОДЖЕРЕЛ:
1. Ганеман С. Органон врачебного искусства. — М.:Атлас, 1992. — 208 с.
2. Гербер Р. Вибрационная медицина. — М.: КОР, 1997. — 320 с.
3. Давыдовский И.В. Геронтология. — М.: Медицина, 1966. — 300 с.
4. Іванів О.П.// Реабілітація хворих старшого віку з захворюваннями серцевосудинної, нервової систем та онорнорухового апарату: Тези доп. наук.практ. конф. — К.,1993. — С.50.
5. Мякотных B.C., Стариков А.С, Хлызов В.И. Нейрососудистая гериатрия. — Екатеринбург: УИФ «Наука», 1996. — 320 с.
6. Подколзин А.А., Донцов В.И. Факторы малой интенсивности в биоактивации и иммунокоррекции. — М., 1995. — 196 с.
7. Подколзин А.А., Донцов В.И. Старение, долголетие и биоактивация. — М.: «ПанасАЭРО» 1996. 145 с.
8. Симеонова Н.К. Философский камень гомеопатии. — К.: София, 1997. — 256 с.
9. Скупченко В.В., Милюдин Е.С. Фазотонный гомеостаз и врачевание. — Самара, 1994. — 256 с.
Фролькис В.В., Мурадян Х.К. Экспериментальные пути продления жизни. — Л.: Наука, 1988. — 286 с.
 

P_TEXT2



© 2003-2024



Рейтинг Mail.ru
Каталог@Mail.ru - каталог ресурсов интернет


Яндекс цитирования
Украина онлайн
УКРМЕД - Каталог Медичних Сайтiв в Українi Meddesk.ru - медицинская доска объявлений. Обмен ссылками.